DIY Hyaluronzuur serum zelf maken

Geplaatst op Geef een reactie
DIY-Eigen-Hyaluronzuur-serum

Hyaluronzuur serum maken is niet alleen leuk, maar ook makkelijk.

Wat is een Hyaluronzuur serum

Hyaluronzuur Serum is een intensief hydraterend serum dat de huid verjongt van binnenuit. De hoge concentratie hyaluronzuur in het serum zorgt voor een optimale vochthuishouding van de huid en vormt collageen en elasticiteit. Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid en is de basis voor een collageenrijk weefsel. Deze zorgt voor het huideigen herstelproces en het vasthouden van vocht, waardoor er minder snel rimpels ontstaan.

Hoe kan je het serum het beste gebruiken?

De inhoud van het flesje is ideaal om als kuur te gebruiken. Het hyaluronzuur serum bevat een hoge concentratie vitaminen en anti-oxidanten wat zorgt dat je het verouderingsproces van de huid kan tegen gaan en dat fijne lijntjes, rimpels en pigment- of ouderdomsvlekjes minder zichtbaar worden.

Wat is het effect van het gebruiken van een Hyaluronzuur serum

 • Vermindert rimpels en tekenen van ouderdom
 • Verheldering van de teint
 • Vermindert ouderdomsvlekken
 • Stimuleert de aanmaak van collageen
 • Verbetert de gezichtscontouren
 • Helpt vuil en externe irriterende stoffen af te stoten
effect hyaluronic acid serum

Kwaliteit van het serum

Het hyaluron serum dat wij verkopen is van superieure kwaliteit. Hyaluronzuur is een natuurlijke structurele component van de huid en is te vinden in het bindweefsel in het lichaam. Onze hyaluronzuur wordt microbiologisch gemaakt uit de celmembranen van speciaal gekweekte micro-organisme.

Mol.-Gewicht 1.5-2.0 MDa, dit is een hoog moleculair gewicht waarmee een gel gemaakt kan worden.  Hyaluronzuur is een stof die in de huid voorkomt, het is het vulmiddel tussen de cellen. Hyaluronzuur serum wordt in de cosmetica gebruikt als anti-rimpelmiddel maar heeft ook een conditionerende werking.

Hyaluronzuur serum houdt vocht vast en laat een dun filmpje achter op de huid. Het wordt beschouwd als een van de beste producten in zijn soort. In de schoonheidssalon gebruiken ze dezelfde kwaliteit.

Benodigde ingrediënten (voor 100 ml)

Werking van de ingrediënten

Hyalurzonzuur poeder

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend zuur dan 1000 keer zijn eigen gewicht in water kan vasthouden waardoor het ideaal is voor hydratatie en moisturizing van de huid. Naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid af. Bij gebruik, in combinatie met vitamine c, helpt hyaluronzuur om dieper door te dringen in de huidlaag.  Zeker als je huid veel in aanraking komt met de zon is het belangrijk om de huid extra te hydrateren en te verzorgen.

Rozen of Oranjebloesem hydrolaat

Rozen water regenereert de vermoeide huid. Ook helpt Rozen water als je donkere kringen onder de huid hebt. Ze heeft een gladmakende hydraterende werking. Neroli water helpt bij het egaliseren van de huid. Allebei kunnen ze uitstekend worden gebruikt om een hyaluronzuur serum. Mocht u de geur te sterk vinden dan kunt u het hydrolaat aanlengen met zuiver water of alleen water gebruiken. Gebruik dan wel gezuiverd water. Kraanwater bevat bacteriën die zorgen dat de houdbaarheid vele malen korter wordt.

Instructies

 1. Meng de hydrolaat met 1,5 a 2 gram Hyaluronzuur poeder
 2. Roeren tot het gehele poeder is opgelost
 3. Giet het mengsel in het flesje met pompje
 4. Zet het flesje met mengels in de koelkast voor ongeveer 12 uur. In de koelkast wordt het serum dikker.
 5. Maak ondertussen een leuk etiketje met de naam en de datum
hyaluronzuur serum anti-aging

Na 12 uur in de koelkast kun je het serum uit de koelkast en het etiket erop plakken. De houdbaarheid is ongeveer 6 – 12 maanden. Mits koel en droog bewaard. Je hoeft het niet in de koelkast te bewaren. Wel buiten bereikbaar van kinderen bewaren, het is immers voor de huid en niet om te eten.

Nu kun je beginnen met de serum te gebruiken. Gebruik het serum dagelijks en in een kuurvorm. Het serum voelt een beetje trekkering aan, maar niet vervelend. Als je wilt dat het serum meer ’trekt’ dan doe je de volgende keer wat meer hyaluronzuur poeder bij. Vind je dat het serum teveel trekt, doe dan in het vervolg minder hyaluronzuur poeder in het recept.

Als je het leuk vind kun je zelf een voor en na foto maken om het verschil bij te houden. Zorg dat er ongeveer 3 weken tussen zit, zodat je goed het verschil kunt zien.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.9 / 5. Aantal stemmen: 29

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie