De Weldaad van een Hammam Ritueel

Geplaatst op Geef een reactie
Thuis hammam ritueel

Je kunt natuurlijk een hammam bezoeken om de weldaad van het hammamritueel te beleven, maar wist je dat je thuis net zo goed kunt genieten van deze Oosterse traditie? Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste producten, een lekkere warme badkamer en een uur vrije tijd. Geen idee waar te beginnen? We vertellen je graag hoe het hammamritueel eraan toegaat.

Waar komt het Hammam Ritueel vandaan?

Het Hammam ritueel zoals we die tegenwoordig kennen, vond zijn oorsprong eeuwen geleden. In landen als Turkije en Spanje was het reinigen van zowel lichaam als geest heel vanzelfsprekend. Dit deden ze in de hammam, wat in het Arabisch ‘heetwaterbron’ betekent. Niet alleen kwamen mannen en vrouwen tezamen om te ontspannen en zichzelf te wassen; de hammam werd ook gezien als ontmoetingsplek met een sociaal-maatschappelijke functie. Vandaag de dag is dat niet heel anders. Nog steeds staat de hammam synoniem voor reiniging, ontspanning en samenkomen. Maar deze eeuwenoude traditie is ook hét perfecte beauty ritueel om in eigen badkamer te kunnen beleven.

Wat het je nodig?ghassoul en zwarte zeep

Voor een optimale hammambeleving die het dichtst in de buurt komt van de traditionele Oosterse hammam, heb je in ieder geval nodig:

Stap 4: Reinigen van het lichaam

Elk hammamritueel begint met het reinigen van de huid. Heb je een bad? Laat deze vollopen met heet water. Door de stoom en warmte openen je poriën zich, wat de huid de kans geeft zich te ontdoen van vuil en talg. Stap nu onder de douche en spoel jezelf af met warm water. Neem een flinke hand zwarte olijfzeep en zeep jezelf van top tot teen in. Begin bij de hals en werk zo naar beneden toe, richting de voeten. Ook je gezicht kun je reinigen met zwarte olijfzeep. De zeep is mild genoeg voor de gezichtshuid, welk huidtype je ook hebt. Lees meer over waar je de zwarte zeep voor kunt gebruiken. 

Stap 4: Scrubben van de huid

Tegen de tijd dat je bij je voeten bent aangekomen, heeft de zeep voldoende tijd gehad om in te werken. De volgende stap: dode huidcellen verwijderen. Dit doe je in het hammamritueel met een traditionele scrubhandschoen, een kesse. Verwijder de zeep al scrubbend met stevige, ronddraaiende bewegingen. Wees voorzichtig bij het decolleté; de huid is hier dunner en wordt beschadigd als je te hard scrubt.

Stap 4: Klei masker 

Ghassoul (ook wel rhassoul of rasul) is vulkanische klei uit het Atlasgebergte in Marokko. Dit grijze, modderige goedje is rijk aan mineralen en daardoor ideaal voor het reinigen en voeden van de huid. Ghassoul is verkrijgbaar in vaste vorm en poedervorm, waarbij je de klei zelf moet mengen met lauw/heet water. Minder tijd? Kant-en-klare ghassoul is een goed alternatief. Smeer je vochtige lichaam rijkelijk in met deze weldadige modder en laat het minimaal een kwartier inwerken. Als je merkt dat het laagje Ghassoul droog is en barsten begint te vertonen, is het tijd om de Ghassoul af te spoelen. Hier vindt je het recept voor een Ghassoul lichaamspakking, een Ghassoul masker en een Ghassoul haarmasker.

Stap 4: Hydrateren met Arganolie

Na het inzepen, scrubben en het moddermasker is de huid zijdezacht. Niet zo vreemd: door de scrub beurt zijn alle dode huidcellen verwijderd en is er plaats gemaakt voor een nieuwe, gezonde huid. Wist je dat een gescrubde huid een olie veel beter opneemt? Sluit het hammamritueel daarom af met een mini-massage met Argan olie. Smeer jezelf van gezicht tot voeten in met Argan olie waarbij je een lichte druk uitoefent. Hiermee wordt de bloedsomloop gestimuleerd, wat voor een nog mooiere, zachtere huid zorgt. De vitamine E en omega 6 en 9 in Arganolie laat je huid stralen en werken tegelijkertijd huidverjongend. Lees meer over de voordelen voor Argan voor de huid.

Kies voor de beste kwaliteit

Argan olieGhassoul en BlackSoap zijn natuurlijke producten en dat is de kracht van haar werking. Argan olieGhassoul en BlackSoap doen voor je huid wat gezonde voeding voor je lichaam doet. Eén avond gezond eten is niet hetzelfde als structureel gezond leven. Zo is het voor je huid ook niet voldoende om het één keer goed te voeden. Voor een blijvend gezonde en gave huid is het nodig om Argan olie dagelijks te gebruiken. Wil je deze producten opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsritueel? Ga dan altijd voor de beste kwaliteit.

Je kunt bij ons ook een alles in 1 pakket kopen!

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.3 / 5. Aantal stemmen: 63

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie