10.000+ Bestellingen  •  Beoordeeld met een 9.1 review

Alles wat je moet weten over Jojoba

Jojoba Olie

Jojoba olie wordt gewonnen of beter gezegd geperst uit de zaden van de Simmondsia Chinensis struik. In de volksmond de ‘jojobastruik’. Van oorsprong komt de deze struik uit het Noorden van Mexico en het Zuiden van de Verenigde Staten. De kleur van de olie is geel. De jojobastruik wordt vooral gekweekt om haar olie. De zaden vallen van de struik zodra ze rijp zijn en kunnen dan geperst worden, waar we de gele olie aan overhouden.

Jojoba olie zou feitelijk een was genoemd moeten worden maar omdat deze was bij kamertemperatuur vloeibaar is, wordt het in de volksmond vrijwel altijd olie genoemd. Het bijzondere aan Jojoba olie is dat dit jarenlang goed blijft. Dat komt doordat Jojoba olie niet oxideert en dat heeft de struik te danken aan onder andere de hoeveelheid vitamine E dat er in zit. Vitamine E is een sterk antioxidant. Daarnaast bevat jojoba olie gezonde vetzuren en heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor 4. Dat is de reden dat jojoba olie je huid in goede conditie houdt.

Kenmerken:

Naam: Jojoba  jojoba oil 250x250
Botanische naam: Simmondsia chinensis
Familie: Buxaceae (Palmhoutgewassen)
Herkomst: Mexico, Californië (USA) en Arizona (USA)
Winning: Koudepersing van de zaden
Houdbaarheid: Na opening 1 tot 2 jaar
Geur: Nauwelijks tot geen
Kleur: Geen

Hoe wordt de olie gewonnen?

Jojoba-olie wordt geperst uit de zaden van de jojobastruik. De zaden bestaan voor 45-60% uit olie. Zodra de zaden geoogst zijn, hetgeen nog vaak met de hand gebeurt, worden ze gereinigd, gemalen en koud geperst. Voor een liter olie heb je ongeveer 3 kilo zaden nodig. Op deze wijze wint men de jojoba-olie, een plantaar­dige mono-ester. Qua eigenschappen en organische structuur is hij uniek en absoluut niet te vergelijken met andere plantaardige oliën, die voornamelijk uit glyceriden bestaan.

Werking 

Jojoba-olie is een natuurlijke antioxidant en zit boordevol vitamine E en gezonde vetzuren. De olie voelt niet vet aan, is geurloos, reguleert de vochtbalans van de huidcellen en is hierdoor goed te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging. De olie doet het met name goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid. 

Een mooie bijkomstigheid: de olie vertraagt de talg-afgifte. Hierdoor is het ook een ideaal middel voor de verzorging van een vette huid, of om je hoofdhuid te verzorgen.

Eigenschappen

Werking: Hydraterend, verzorgdend en herstelt het vochtbalans  
Werkende stoffen: Vitamine E, vetzuren, antioxidant 
Inzetbaar bij: Droge en gevoelige huid.
Contra-indicatie: Geen.

Hoe gebruik je Jojoba olie?

imagesAls je pure jojoba-olie gebruikt, heb je slechts een paar druppels nodig. Smeer je gezicht ermee in, masseer de huid, en haal de overtollige olie weg met een watje of een tissue. Wanneer je slaapt wordt het natuurlijke herstelproces van je huid in gang gezet. Door de olie vlak voor het slapen gaan op te smeren, help je jouw huid een handje. 

Jojoba-olie staat ook bekend als een goed middel om littekens minder zichtbaar te maken. Dankzij de helende eigenschappen, vind je de olie als bestandsdeel terug in massageolie, handcrème, in haarmaskers of in lipverzorging.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Copyright © 2018 PURE NATURALS® . All Rights Reserved.