Alles wat je moet weten over … Kokosolie

Geplaatst op Geef een reactie
alles over kokosolie

Kokosolie heeft verzorgende, voedende, herstellende en beschermende eigenschappen waar de huid veel baat bij heeft. Ze werkt hydraterend en voorkomt dat de huid gaat uitdrogen. Ideaal inzetbaar bij massage dus.

De kokosnoot is een prachtige vrucht uit de natuur die je voor zowel je huid als in gerechten kunt gebruiken. Kokosolie bestaat uit verzadigde vetzuren, vooral laurinezuur. Dit maakt Kokos olie een stabiele olie in de keuken. Kokos is een ideale basis massageolie die de huid ontspant en elastisch maakt. Kokos olie werkt verzachtend en verkoelend en is geschikt voor ieder huidtype. Vooral de droge huid profiteert van Kokos olie vanwege de licht hydraterende werking. Gemengd met Jojoba olie is Kokos olie ideaal bij de gebarsten huid van handen en voeten. Kokos als haarmasker voor breekbaar haar werkt hydraterend en verzachtend op het haar. Omdat kokosolie bruinende kwaliteiten bezit wordt ze veel in zonneproducten gebruikt. Tevens heeft Kokosolie ook een lichte beschermingsfactor tegen de zon.

Kenmerken:

Naam: Kokosolie

Botanische naam: Cocos nucifera 
Familie: Buxaceae (Palmhoutgewassen) 
Herkomst: Mexico, Californië (USA) en Arizona (USA) 
Winning: Koudepersing van de zaden 
Houdbaarheid: Na opening 1 tot 2 jaar 
Geur: Nauwelijks tot geen 
Kleur: Geen

Gefractioneerde Kokos olie Biologisch

Hoe wordt de olie gewonnen?

Kokos olie wordt geperst uit de noten van de kokospalm. Deze bevatten een hoog vetgehalte, ongeveer 65%. Persing en centrifuge van de verse kokosnoten levert een hoge kwaliteit Kokosvet. Er komt geen verhitting aan te pas. 

Gefractioneerd en geraffineerd 

Kokosvet heeft een smeltpunt tussen de 23 – 27 graden Celsius. Kokosvet wordt vloeibaar als men het op de verwarming of in een schaal met warm water houdt. Gefractioneerd houdt in dat het smeltpunt van kokosvet lager wordt gemaakt. Gefractioneerde kokosolie is dus altijd vloeibaar en verhitten is niet meer nodig. Als de kokosolie ook geraffineerd is, dan is de zware kokosgeur eruit gehaald en ruikt de olie neutraal. Geraffineerde kokosolie lijkt het meest op het menselijke vet en is daarom meer geschikt voor de huid dan ongeraffineerde kokosvet. Bovendien is de olie niet te zwaar meer om op het gezicht of in het haar te gebruiken.

Werking

Kokos olie is een natuurlijke antioxidant en zit boordevol vitamine E en gezonde vetzuren. De olie voelt niet vet aan, is geurloos, reguleert de vochtbalans van de huidcellen en is hierdoor goed te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging. De olie doet het met name goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid. 

Kokosnoten massage olie gefractioneerd Biologisch

Eigenschappen

Werking: Bruinend, maakt soepel, verzachtend, licht hydraterend, jeukstillend.
Werkende stoffen: Vitamine E, vetzuren, antioxidanten 
Inzetbaar bij: Droge huid 
Contra-indicatie: Geen

Hoe gebruik je Kokos olie?

Als je pure Kokos olie gebruikt, heb je slechts een paar druppels nodig. Smeer je gezicht ermee in, masseer de huid, en haal de overtollige olie weg met een watje of een tissue. Wanneer je slaapt wordt het natuurlijke herstelproces van je huid in gang gezet. Door de olie vlak voor het slapen gaan op te smeren, help je jouw huid een handje. Kokos staat ook bekend als een goed middel om littekens minder zichtbaar te maken. Dankzij de helende eigenschappen, vind je de olie als bestandsdeel terug in massageolie, handcrème, in haarmaskers of in lipverzorging.

Waar koop je gefractioneerde Kokos olie

Hier kun je pure, biologisch en gefractioneerde Kokos olie kopen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.9 / 5. Aantal stemmen: 225

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie