Alles wat je moet weten over…. Jojoba olie

Geplaatst op Geef een reactie
Jojoba struik

Jojoba olie is een geweldige olie voor de huid en staat bekend om het herstellen van talg in het lichaam en het tegengaan van tekenen van ouderdom. Deze pure huidolie zit boordevol anti-oxidanten, zoals vitamine E en gezonde vetzuren. Deze geven de olie haar huidverzorgende werking. 

jojoba struik vruchtenJojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de Jojoba struik, de Simmondsia Chinensis. Deze struik komt voor in het Noorden van Mexico en het Zuiden van de Verenigde Staten. De kleur van de olie is geel. Het bijzondere aan Jojoba olie is dat ze jarenlang goed blijft. Dit komt doordat Jojoba olie niet oxideert dankzij onder andere de hoeveelheid vitamine E dat er in zit. Vitamine E is een sterk antioxidant. Daarnaast bevat Jojoba olie gezonde vetzuren en heeft een natuurlijke zonbeschermingsfactor 4. Dat is de reden dat Jojoba olie je huid in goede conditie houdt.

 

Kenmerken:

Naam: Jojoba jojoba nootjes
Botanische naam: Simmondsia chinensis
Familie: Buxaceae (Palmhoutgewassen)
Herkomst: Mexico, Californië (USA) en Arizona (USA)
Winning: Koudepersing van de zaden
Houdbaarheid: Na opening 2 – 5 jaar
Geur: Nauwelijks tot geen
Kleur: Geel-goud

Hoe wordt de olie gewonnen?

Jojoba wordt vooral gebruikt voor haar olie. De zaden vallen van de struik. Zodra ze rijp zijn, worden ze vaak met de hand gereinigd en gemalen. Vervolgens wordt de olie eruit geperst door middel van koude persing. De zaden bestaan voor 45-60% uit olie. Voor een liter olie heb je ongeveer 3 kilo zaden nodig. 

De goud gele olie is feitelijk geen olie, maar een was. Jojoba is vloeibaar op kamertemperatuur en onder de 16 graden wordt ze hard. Qua eigenschappen en organische structuur is hij uniek en absoluut niet te vergelijken met andere plantaardige oliën, die voornamelijk uit glyceriden bestaan.

Werking Jojoba olie

Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant en zit boordevol vitamine E en gezonde vetzuren. De olie voelt niet vet aan, is geurloos, reguleert de vochtbalans van de huidcellen en is hierdoor goed te gebruiken als hydraterend bestanddeel in huid- en haarverzorging. De olie doet het met name goed voor de verzorging van een droge en gevoelige huid. Een mooie bijkomstigheid: de olie vertraagt de talg-afgifte. Hierdoor is het ook een ideaal middel voor de verzorging van een vette huid, of om je hoofdhuid te verzorgen.

Eigenschappen

Werking: Hydraterend, verzorgdend en herstelt het vochtbalans  
Werkende stoffen: Vitamine E, vetzuren, antioxidant 
Inzetbaar bij: Droge en gevoelige huid.
Contra-indicatie: Geen.

Hoe gebruik je Jojoba olie voor je huid, haar en lippen?


Als je pure Jojoba olie gebruikt, heb je slechts een paar druppels nodig. Smeer je gezicht ermee in, masseer de huid, en haal de overtollige olie weg met een watje of een tissue. Wanneer je slaapt wordt het natuurlijke herstelproces van je huid in gang gezet. Door de olie vlak voor het slapen gaan op te smeren, help je jouw huid een handje. 

Jojoba olie staat ook bekend als een goed middel om littekens minder zichtbaar te maken. Dankzij de helende eigenschappen, vind je de olie als bestandsdeel terug in massageolie, handcrème, in haarmaskers of in lipverzorging.

Bij Pure Naturals kunt u Premium, 100% pure Jojoba olie kopen, zonder toevoegingen.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.1 / 5. Aantal stemmen: 16

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie