Alles over Premium Arganolie voor huid en haar!

Geplaatst op Geef een reactie
arganolie premium kopen

Premium, Cosmetische Arganolie zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Hierdoor wordt ze veel gebruikt voor het hydrateren, verzorgen en voeden van haar, gezicht en nagels. Deze premium huidolie blinkt uit in het tegengaan van ouderdomsverschijnselen, rimpels en herstellen van de huid bij eczeem, psoriasis en acne. In dit artikel gaan we dieper in over de werking, herkomst en kwaliteit van Premium Arganolie

Wat is Arganolie

Arganolie is een koudgeperste plantaardige vette olie uit de Argan noten van de Argan boom. De olie is zo bijzonder omdat het huidveroudering tegen gaat, maar ook huidproblemen aanpakt. Arganolie helpt bij eczeem, psoriasis en acne. Het is een huidolie die ook als haarmasker kan worden gebruikt voor zijdezacht, glanzend haar.

Waar komt Arganolie vandaan? 

argan olie boom
De olie is altijd een groot geheim geweest van de Berber vrouwen, die het al eeuwen gebruiken voor het verzorgen van haar, huid en nagels. De argannootjes uit de arganboom worden met de hand gekraakt en koudgeperst door de lokale Berbervrouwen. Er zijn ongeveer 30 kilo Argannoten en 10 uur werken nodig om 1 liter Premium Arganolie te produceren. De productie van Arganolie zorgt voor een betrouwbare bron van inkomsten voor deze vrouwen en een middel om de onafhankelijkheid te verbeteren en opent een betere toegang tot gezondheidszorg en onderwijs.

De Argan Boom (Argania Spinosa, komt alleen in het zuidwesten van Marokko voor en is één van de meest zeldzame bomen in de wereld. De boom kan overleven bij extreme droogte en een heet klimaat. De boom kan tot wel 250 jaar oud worden en zorgen voor schaduw voor mens en dier, brandhout, vruchten en olie. Argan bomen spelen dus een belangrijke rol bij het behoud van het ecologische evenwicht evenals de economische situatie van de bevolking. Omdat de boom nu vrij zeldzaam is, wordt de boom sinds 1999 door UNESCO beschermd. argan vruchten uit de boom voor arganolie

De bloei is in het voorjaar, dan verschijnen er groene vruchten die langzaam geel worden. Het duurt ongeveer een jaar voordat de vruchten rijp zijn. De scherpe doornen maken het onmogelijk om de vruchten met de hand te plukken. Ze worden geoogst als ze op de grond vallen in de zomermaanden. Foto’s van Arganbomen worden vaak afgebeeld met geiten, dit komt omdat de geiten de vruchten graag eten en de noot van de vrucht in de ontlasting wordt teruggevonden.

Hoe wordt Cosmetische Argan olie geproduceerd?

Als de argan vruchten op de grond vallen, worden de noten eruit gehaald en vervolgens gekraakt tussen twee stenen. Het is belangrijk dat de noten goed gerijpt zijn en niet eerst geroosterd zijn. De noten die volledig gerijpt zijn bevatten de hoogste concentraties aan werkzame stoffen. De rijpe noten worden koudgeperst, zodat de werkzame stoffen in tact blijven. In tegenstelling tot koude persing gaan bij warme persing (dus op hoge temperaturen) alle werkzame stoffen eruit. Gelukkig kun je dit herkennen aan de kleur olie.

Argan nootjes

Voor onze Premium Argan olie is het belangrijk dat de olie afkomstig is van de eerste persing. Sommige bedrijven denken dat het oké is om de noten meerdere keren te persen, alleen zitten hier nog nauwelijks werkzame stoffen in. Tijdens het opslag proces is het belangrijk die olie zo min mogelijk aan zuurstof en zonlicht wordt blootgesteld en niet met hoge temperaturen in aanraking komt. Daarom wordt de olie koel getransporteerd en donker bruine vaten die geen zonlicht binnenlaten.

Premium ArganoliePremium Kwaliteit van Arganolie herkennen

Kwaliteit is bij Arganolie erg belangrijk omdat alleen kwalitatieve premium Arganolie de werkzame stoffen bezit die een mooie, jonge en gezonde huid opleveren en rimpels en huidproblemen te lijf gaan. Cosmetische argan olie is goud-geel van kleur en is altijd helder. De geur is of geurloos of heeft een lichte notengeur. De geur hoort zeer subtiel te zijn. Pure arganolie bevat geen toevoegingen of conserveringsmiddelen en is 100% puur. De beste kwaliteit is biologisch en afkomstig van eerste persing.

Geraffineerd of ongeraffineerde Argan olie

Behalve het verschil tussen culinaire en cosmetisch heb je bij de cosmetische Arganolie ook nog het verschil tussen geraffineerd en ongeraffineerd. Ongeraffineerde cosmetische Argan olie heeft een nootachtige geur. Als de olie geraffineerd is, is de sterke geur uit de olie gehaald, terwijl de werkzame stoffen zijn behouden. Vind je de geur van Arganolie niet prettig? Geen zorgen, Pure Naturals heeft geraffineerde Cosmetische Argan olie, dat wil zeggen geurloze échte 100% pure Arganolie van premium kwaliteit!

Culinaire of Cosmetische Arganolie

culinaire arganolie

Op zoek naar een flesje Arganolie? Het eerste waar je op moet letten is of het cosmetische of culinaire Arganolie is. Cosmetisch arganolie wordt koudgeperst, is helder van kleur en bevat de werkzame stoffen, zoals Omega 6, 9 en vitamine E die de huid hydrateren, beschermen en voeden. Culinaire argan olie gebruik je in de keuken in de sla of om mee te bakken. Deze is niet geschikt voor je huid. De culinaire Argan olie wordt verkregen door warme persing, waardoor de werkzame stoffen verloren gaan, maar waardoor er wel een heerlijk nootachtige smaak ontstaat. Je kunt culinaire arganolie herkennen door de bruine-goude kleur.

Nep olie herkennen 

Ruikt de olie erg sterk naar noten of merk je dat hij geparfumeerd is? Dan heb je wellicht te maken met culinaire arganolie of met een synthetische, neppe variant van arganolie. Als het flesje wat langer staat en er ontstaat poederachtige gruis onderin, of de olie is troebel en donker van kleur, dan heb je te maken met culinaire olie en kun je deze niet voor je huid en haar gebruiken. Wordt de olie troebel of gaat de olie stollen bij kou weer? Dit kan bij pure Arganolie niet. Als dat gebeurt heb je te maken met Jojoba olie of argan olie vermengd met jojoba olie. Je hebt in ieder geval géén pure arganolie.

Werking van Arganolie

De pure cosmetische Arganolie regenereert, herstelt en hydrateert de huid, helpt om de celstructuur van je huid te vernieuwen en zorgt voor meer elasticiteit. Hierdoor is ze een geweldige huidolie die rimpels vermindert en haar weer mooi en glanzend maakt. Waar heeft arganolie dit aan te danken? De werking van Arganolie heeft alles te maken met de werkzame stoffen in Arganolie.

Werkzame stoffen

Argan olie bij huidirritatie, zoals psoriasis, eczeem, acne

Arganolie bevat 20% verzadigde vetzuren, 50% omega 9 , 29% omega 6 en 1% vitamine E. De werkzame verzadigde vetzuren zijn voornamelijk palmitinezuur (13%) en stearinezuur (6%). Deze werkzame stoffen zorgen voor de eigenschappen die argan olie heeft. Palmitinezuur is een vetzuur die antimicrobieel is, dit betekent, anti-bacterieel, anti-viraal en schimmeldodend. Dit betekent dat de huid beschermd wordt tegen infecties. Stearinezuur zorgt voor de vocht vasthoudende eigenschap in Arganolie die onder andere nodig is om rimpels te verminderen, maar is ook verantwoordelijk voor de helderheid van de olie, zodat deze niet troebel kan worden. Omega 9, ookwel oleïnezuur, is een onverzadigd vetzuur die zorgt voor een positief effect op het cholesterol en de aanmaak van nieuwe (huid)cellen. Deze stof maakt de huid weer zijdezacht en het haar weer glanzend en sterkt. Tot slot omega 6, ookwel linolzuur, deze stof draagt bij aan een goede gezondheid. Deze werkzame stof is er verantwoordelijk voor dat Arganolie zo goed is in het bestrijden van huidinfecties en huidziektes, zoals eczeem, psoriasis en acne.

Eigenschappen

  • Beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals zon en windpremium arganolie huid
  • Maakt de huid weer zijdezacht
  • Zorgt voor zijdezacht en sterk haar
  • Gaat kloofjes van nagels tegen
  • Rimpelreducerend en herstelt de huidlipidelaag (oorzaak droge huid)
  • Wordt snel door de huid geabsorbeerd
  • Verzacht ontstekingen en is jeukverlichtend
  • Herstelt de huid bij eczeem, psoriasis en acne
  • Gaat huidveroudering tegen, ook preventief

Toepassingen van Arganolie 

Er zijn vele toepassingen om Arganolie als huidolie of haarolie te gebruiken door haar veelzijdige werking. Een gezonde huidbarrière is voor uw huid van vitaal belang voor het behoud van een goed niveau van hydratatie. Vochtverlies vanuit de huid door verdamping is groter bij een verstoorde huidbarrière

Huidolie bij extreem droge en oudere huiddroge huid weer gezond en glanzend met arganolie

Argan olie bevat ook zeldzame, maar waardevolle plantensterolen die niet in andere plantoliën gevonden worden. Deze plantensterolen hebben een ontstekingsremmende kwaliteiten. Een droge, ruwe huid wordt soepel en ontstekingen en jeuk worden verzacht. De sterk werkzame antioxidanten (o.a. vitamine E) in de huidolie verhinderen vroegtijdige veroudering en versterken en ontslakken het bindweefsel op een zachte manier. De olie versterkt en reguleert het immuunsysteem van de huid.

Arganolie bij Huidirritatie

Arganolie heeft een bewezen effect op huidirritatie, eczeem, psoriasis en acne. Huidirritatie en huidproblemen zijn vervelend. Het kan jeuken en soms schaam je je voor de plekken. Arganolie helpt enorm bij het bestrijden van huidirritatie en symptomen zoals jeuk, rode en droge huid, schilfers en huiduitslag. Arganolie is een rijke bron van voeding voor de huid en bevat geen toevoegingen die de huid kunnen irriteren. De olie heeft een aanzienlijk effect op de gezondheid en het uiterlijk van huidweefsel dat wordt geteisterd door aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en acne.

arganolie bij eczeemHoe komt het dat Arganolie zo goed helpt bij eczeem, psoriasis en acne?

De combinatie van de unieke samenstelling van onverzadigde en verzadigde vetzuren in Arganolie verlicht met succes de ontstekingsymptomen van deze huidaandoeningen. Bultjes, rode plekken en vochtverlies, welke gepaard gaan met een droge huid worden met succes aangepakt door de omega 6, 9 en vitamine E. De antioxidanten, zoals vitamine E, verkorten het herstelproces en zorgt dat de vochtbalans herstelt. Doordat Arganolie ook bacteriën en infecties te lijft gaat, wordt de huidaandoening in de kern aangepakt.

Getest door ons team

Ons team heeft de verschillende huidklachten getest door deze een week te behandelen (alleen) met Arganolie. De resultaten waren indrukwekkend. Bij alle kandidaten waren de de plekken aanzienlijk verminderd. We kunnen daarom met een gerust hart onze Arganolie aanbevelen.

Arganolie voor mooi, stralend en glanzend haar

Dacht je dat Arganoliee alleen als huidolie te gebruiken is? Dan heb je het mis, ook je haar doe je een groot plezier met Arganolie. Arganolie verzorgt, hydrateert en beschermt het haar en zorgt voor een glanzende coupe die pluisvrij, sterk en gezond is. Arganolie bevat de verzorgende vitamines E, omega 6 en 9. Deze staan erom bekend om droog, beschadigd en pluizig haar te herstellen en maken het haar weer glanzend en sterk. Arganolie zorgt dat het vochtbalans in het haar herstelt en haaruitval verleden tijd is. Arganolie is dus een geweldige haarolie!

Arganolie als stylingsproduct voor dun en futloos haar

arganolie haar maskerArganolie trekt supersnel in het haar. Hierdoor kan je Arganolie makkelijk als stylingsproduct voor je haar gebruiken. De olie geeft futloos en dun haar meer volume en maakt het sterker. Arganolie is ideaal omdat het een natuurlijk product is, in tegenstelling tot commerciële haarverzorgingsproducten die op langere termijn het haar alleen maar beschadigen. Arganolie geeft dun en fijn haar de juiste voeding waardoor je haar weer volume en kracht heeft.

Om Arganolie als stylingproduct te gebruiken voor je dunne, futloze haar kneed je een kleine hoeveelheid olie in je haarpunten voor glans, versteviging en voeding. Zeg maar dag tegen gespleten haarpunten.

Arganolie als haarmasker bij droog en beschadigd haar

Heb je dik en/of krullend haar, dan heeft het haar onderhoud nodig. Dik en krullend haar raakt namelijk sneller beschadigd en voelt sneller droog aan. Arganolie helpt je haren te hydrateren, wat voor een gezond en glanzend haar zorgt. Arganolie is ook perfect als haarserum voor iedereen die dik en krullend haar of juist beschadigd haar heeft. De haarolie herstelt gespleten puntjes en zorgt dat je haarpunten glanzen en er gezond uitzien.

Om het haar en vochtbalans te herstellen kun je Arganolie het beste één tot twee keer per week voor het wassen gebruiken. Breng een lekkere hoeveelheid Arganolie aan op de haren. Begin bij de wortels (masseer de hoofdhuid goed in) en werk naar de haarpunten. Maak een handdoek nat met lauwwarm water en wikkel deze om je hoofd. Hierdoor kan de Arganolie beter zijn werk doen. Laat vijftien tot dertig minuten intrekken. Spoel je haar met lauwwarm water uit en was je haar zoals je normaal doet.

Deze snelle Arganolie kuur is ideaal voor iedereen met dik, droog en/of beschadigd haar. Arganolie heeft krachtige hydraterende eigenschappen die het vochtbalans herstelt. Hierdoor wordt droog weer mooi en glanzend.

Help je haar te beschermen bij een hittegolf! 

Tijdens de jaarlijkse hittegolf droogt je huid en haar extreem uit! Zeker als je al dun of beschadigd haar hebt, heb je in deze periode wel wat hulp nodig om je haar in gezonde conditie te houden. We weten inmiddels al hoe geweldig Arganolie is. Om je haar te beschermen doe je 2 a 3 pompjes Arganolie (afhankelijk van je haar haarlengte) in je haar verdelen. Kam de olie goed uit. De olie trekt snel in het haar. Doe je haar in een staart of een knotje. Verder niet meer naar omkijken. Op die manier wordt je haar gevoed door de Arganolie en maakt droogheid geen kans. Er zit geen deadline aan, wanneer je de olie uit je haar moet wassen.

Lees ook eens het artikel “Met arganolie de zomer door!

arganolie massage

Arganolie als massage olie

Cosmetische Arganolie is een voedende, rijke massage olie die de huid tegelijkertijd verzacht, hydrateert, voedt en beschermt. Dit maakt arganolie een extreem verzorgende olie. De olie is vet, maar voelt niet vettig aan en is 100% natuurlijk. De Arganolie dringt diep in de huid door en herstelt de huid van binnen uit. De huidolie werkt  ontstekingsremmend, wat helpt bij ontstekingen, spierpijn en reuma.

Om Arganolie als massage olie te gebruiken breng je per lichaamsdeel ongeveer 3 a 4 pompjes olie aan in je handpalm. Verdeel de olie al masserend over de huid zodat de huid optimaal gevoed wordt. Je kunt eventueel de Arganolie vermengen met een andere olie zoals Amandelolie in de verhouding 1:1.

Arganolie is Rijk en VoedendArgan olie werking, huidolie, haarmasker

Arganolie  is een zeer voedende olie. De huidolie is rijk aan vitamine E, omega 6 en 9, fenolen, eiwitten met een hoog moleculair gewicht. Dit maakt Arganolie een rijke en verzorgende olie. Behalve als huidolie, kan de olie ook als massage olie worden gebruikt. Arganolie is een plantaardige vet, maar voelt niet vettig aan doordat het snel in de huid trekt. De olie wordt aangenaam warm wanneer het in aanraking komt met het lichaam, wat het een uitstekende massageolie maakt. Doordat Arganolie 100% natuurlijk is, kan ze zelfs gebruikt worden voor de meest gevoelige huidtypes.

Voordelen van Arganolie als Massageolie

Arganolie  is erg prettig om als massageolie te gebruiken. De Premium olie dringt diep in de huid door en draagt bij aan een kalmerende en rustgevende massage. Een goede massagebehandeling met Arganolie helpt de spieren te ontspannen, stimuleert de doorbloeding en stofwisseling en biedt verlichting bij stijve spieren en gewrichten. De ontstekingsremmende eigenschappen helpen ontstekingen, spierpijn en pijn door artritis of reuma te verzachten. Bovendien wordt tegelijkertijd de huid verzorgd.

Arganolie voor de tere Babyhuid 

Vooral baby’s en peuters hebben vaak een droog huidje en zijn daardoor extra gevoelig voor huidirritaties. Het is daarom belangrijk om de huid van het kindje in goede conditie te houden. Hiervoor is goede dagelijkse verzorging nodig. Voor het herstel van de huid van baby’s en kleine kinderen kan Arganolie  worden gebruikt. Arganolie stilt jeuk en helpt de huid te herstellen. Deze natuurlijke huidolie kan probleemloos gedurende een langere periode achter elkaar gebruikt worden.arganolie baby

Omdat Arganolie zo goed is voor de huid is het handig om de huid van je baby dagelijks in te smeren met Arganolie. Doe dit bijvoorbeeld dagelijks na het badderen. Doe een of twee druppels Arganolie op je handpalmen, wrijf in je handen om de olie een beetje op te warmen, en smeer de armen, benen, voeten en buik van de baby met lange, zachte halen. Dit kan na het badje of voordat de baby gaat slapen.

  • Gebruik Arganolie bij eczeem, rode plekken en uitslag

Arganolie helpt bij het bestrijden van de symptomen van huidirritatie zoals jeuk, een rode en droge huid, schilfers en huiduitslag. Ideaal bij bijvoorbeeld luieruitslag of rode plekjes op de baby huid. Baby’s zijn vaak gevoeliger voor eczeem en uitslag. Arganolie helpt de huid te kalmeren, te herstellen en om jeuk te verminderen.

  • Arganolie bij een Baby Massage

Bij een baby massage leer je naar de non-verbale communicatie van je baby te luisteren en deze te begrijpen. Tegelijkertijd voelt de baby zich door jouw aanraking veilig en geborgen. Je legt zo een basis voor vertrouwen en veiligheid van je baby. Massage is goed voor alle baby’s en elk kind! Je kunt ermee beginnen zodra je baby geboren is.

  • Arganolie voor Zijdezacht Haar

Premium Arganolie is een goed verzorgingsmiddel voor het haar en de huid van baby’s. Een babyhuid is erg teer en gevoelig en commerciële producten drogen de babyhuid of haar juist uit. De essentiële vetzuren in Arganolie leggen een beschermend laagje aan en verzachten huid en haar. Droge haartjes worden gehydrateerd en worden mooi glanzend.

  • Waarom Arganolie goed is voor de Huid van je Baby

Arganolie is rijk aan voedingsstoffen, puur en 100% natuurlijk en veilig en mild genoeg voor jouw baby. De olie zit vol met essentiële vetzuren, vitamines en voedingsstoffen. Wanneer je de olie als massage olie gebruikt, voeden en beschermen deze werkzame stoffen de babyhuid. Premium Arganolie is 100% natuurlijk en bevat geen chemicaliën die schadelijk zijn voor je baby. Het is ook niet vet, dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat je baby vettig aanvoelt en glibberig wordt.

Pure Naturals staat voor Premium, Biologische kwaliteit. Behalve Arganolie hebben we ook andere oliën die supergoed voor de huid zijn zoals Jojoba olie, Castor olie, Amandelolie, Kokosolie (vloeibaar), Arnica olie, Calendula olie, Aloë Vera olie en Druivenpitolie. Allemaal 100% puur, zonder toevoegingen en van de hoogste kwaliteit!

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.9 / 5. Aantal stemmen: 330

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie