10 manieren om Avocado olie te gebruiken voor je huid en haar! 

Geplaatst op Geef een reactie
10 manieren om Avocado olie te gebruiken voor je huid en haar!

De Avocado, wie kent hem niet? Met zijn bruin karakteristieke schil en groene romige vruchtvlees is de Avocado een bekende vrucht onder de superfoods. De naam ‘Avocado’ komt uit het Spaans en betekend ‘boter uit het bos’. Die naam is kenmerkend voor het romige vruchtvlees dat voor een groot deel uit onverzadigde vetzuren bestaat. Dit brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Wat is Avocado olie en waar kun je het voor gebruiken? In deze blog 10 tips voor gebruik van Avocado olie.

Wat is Avocado olie?

Avocado, ookwel bekend als Persea gratissima. De vrucht is licht verteerbaar en bevordert de spijsvertering. Om van Avocado’s olie te maken wordt het vruchtvlees eerst gedroogd en vervolgens koudgeperst. Na de persing wordt de olie gefilterd en ontdaan van vruchtvlees resten. De olie heeft een groene kleur en kan soms wat troebel zijn. Zeker als je de olie in de koelkast bewaard kan de troebelheid toenemen.

De Avocado olie heeft een lange houdbaarheid door de aanwezigheid van antioxidanten als caroteen en vitamine E. De olie bevat verzadigde en enkelvoudige onverzadigde vetzuren en is rijk aan vitamines; Vitamine A (caroteen), B-complex, C, E en K en mineralen zoals Ijzer, magnesium en kalium. Bijzonder is het hoge percentage vitamine D. Ook is Avocado olie rijk aan lecithine.

Ondanks de viscositeit en het vette karakter van deze olie, is de opname in de opperhuid van de huid uitstekend.

Eigenschappen Avocado olie

 • Hydraterend, voedend en maakt de huid glad.
 • Zeer huidverzorgend.
 • Voedt de huid en boost het collogeen.
 • Vermindert huidveroudering.
 • Bevordert de heling van littekens.
 • Vermindert pigmentatie vervaging.
 • Verkleint de poriën.
 • Beschermt tegen UV met SPF factor 15.
 • Verlaagt het cholestorol gehalte.
 • Helpt bij een droge, gebarsten huid.
 • Hydrateert, herstelt en versterkt het haar.
 • Voorkomt haarverlies.

Avocado olie geraffineerd biologisch kopen massage olie

Waar kun je Avocado olie voor gebruiken?

Door het voedende karakter van Avocado olie kun je de olie gebruiken voor je dagelijkse verzorging voor je huid en haar. Je kunt de olie voor ieder huidtype gebruiken, vooral de droge en oudere huid hebben baat bij deze olie.

1. Moisturizer

Avocado olie voedt, hydrateert de huid en maakt deze weer glad. Gebruik Avocado olie als moisturizer voor de droge en oudere huid. De werkzame stof lecithine zorgt voor de fluweelzachte en vochtinbrengende werking op de opperhuid. Avocado olie is de eerste keus bij een droge en gebarsten huid. De huid wordt zo weer in staat gesteld om vocht op te nemen. Vaak heeft de rijpere huid gebrek aan vocht. Gebruik Avocado olie dagelijks als moisturizer.

2. Lichaamsolie

In de winter krijgt de huid weinig vitamine D binnen en dit merk je aan de droge huid. Door je lichaam in te smeren met Avocado olie vitamine D! Hierdoor zul je ook weer prettiger in je vel gaan zitten. Smeer ook je lippen in als je gebarsten lippen hebt. En zorgt je dat de huid hydrateert en weer glad wordt. Bovendien bevat Avocado olie vitamine D! Hierdoor zul je ook weer prettiger in je vel gaan zitten. Smeer ook je lippen in als je gebarsten lippen hebt. En vergeet ook niet je voeten in te smeren. Avocado olie helpt kloofjes te herstellen.

3. Voedend Haarmasker

En alleen goed is voor je huid, dan heb heb je het mis! Avocado olie kan ook wonderen voor je haar doen. Avocado olie hydrateert, herstelt en versterkt het haar. Gebruik de olie als haarmasker voor je gaat douchen en laat ongeveer 15 – 30 minuten intrekken. Je zult niet alleen zijdezacht haar hebben, Avocado olie voorkomt ook haarverlies. Wil je je haargroei bevorderen? Maak dan een haarmasker met zowel Avocado als Castor olie.

4. Gezichtsmasker voor de onzuivere huid

De olie is werkzaam bij onzuiverheden in de huid. Ze verfijnt het huidoppervlak en kan de littekenheling bevorderen en poriën verkleinen. Avocado olie is rijk aan vitamine en mineralen. Ze hydrateert de huid en maakt deze weer glad. Meng Glassoul klei met Avocado olie om een papje te maken. Smeer je gezicht in en laat 10 minuten intrekken. Laat het masker niet hard worden. Was je gezicht schoon met lauwwarm water en smeer je gezicht in met Avocado olie. Laat deze zolang intrekken als je fijn vindt.

5. Make-up remover en nachtcrème

Het vettige karakter van Avocado olie zorgt dat je je make-up ermee kan verwijderen. Zelfs waterproof make up kun je verwijderen. Doe een klein scheutje op en watje en haal zo je make-up eraf. Je kunt tegelijkertijd je hele gezicht insmeren en ’s nachts laten zitten als nachtcrème. Doe dit wel een half uurtje voor je naar bed gaat zodat de olie de tijd heeft om in te trekken.

6. Leave-in Conditioner

Je kan uiteraard een beetje Avocado olie in je haar doen als stylingsproduct. Maar je kan ook je eigen leave-in conditioner maken! Gebruik voor droog haar ongeveer 90 ml Rozenwater, 10 ml Avocado olie en 1 theelepel gaurdom. Even roeren en daar is je geweldige leave-in conditioner! Geschikt voor dagelijks gebruik.

7. Verwarmende massage olie

Avocado olie is ook heerlijk om als verwarmende massageolie te gebruiken. Zeker in de wintermaanden wanneer je huid droog is en je vitamine D tekort hebt. Het voedende karakter van de olie voedt de huid en maakt deze weer fluweelzacht. Warm de olie even op in een flessenwarmer zodat je van de olie lekker warm aanvoelt op de huid.

8. Zonnebrand olie

Avocado olie heeft een natuurlijke zonnebescherming van factor 15. Voor mensen die van een lage factor houden, kunnen de olie zo puur als zonnebrand olie gebruiken. Als je liever een hogere factor wilt, kun je je eigen zonnebrandcrème maken met behulp van zinkoxide. (zie recept zonnebrandcreme maken). Ben je vergeten te smeren? Avocado olie helpt het verzorgen van een verbrande huid. Hierdoor kan je de olie ook als aftersun gebruiken!

9. Lipverzorging

Doordat Avocado olie helpt bij een droge en gebarsten huid, helpt ze ook je lippen fluweelzacht te houden. Zeker in de wintermaanden. Smeer je lippen dagelijks in voor mooie zachte lippen. Of maak je eigen lippenbalsem met behulp van een beetje bijenwas.

10. Voeten olie

Niets zo vervelend als droge voeten met kloofjes. Avocado olie weet daar wel raad mee! Het hydraterende en herstellende karakter van deze olie zorgt voor zijdezachte voeten en herstelt kloofjes. Smeer je voeten dagelijks in.

Dit waren de 10 manieren om Avocado olie te gebruiken voor je huid en haar! Je vind biologische Avocado olie in ons assortiment.

Hoe nuttig was dit artikel?

Gemiddelde stem 4.7 / 5. Aantal stemmen: 13

Wees de eerste die stemt

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Geef een reactie