10.000+ Bestellingen  •  Beoordeeld met een 9.1 review

Waar komt Arganolie vandaan?

Argan nootjes

Arganolie komt uit de noten van de Arganboom. De laatste zijn met de hand gekraakt en het zaad geëxtraheerd en gemalen in pasta olie. Het wordt traditioneel gemaakt door lokale Berber-vrouwen die in coöperaties werken en het kan ongeveer 30 kg Argan Noten en 10 tot 12 uur werken om slechts 1 liter olie te produceren.

De enige regio in de wereld waar de Arganboom (Argania Spinosa) groeit is de Arganeraie in het Zuid-Westen van Marokko. Uit de noten van deze bomen wordt de zeldzame en unieke Arganolie gewonnen. Het zijn de Berbervrouwen in deze regio, die zich al sinds mensenheugenis bezig houden met het produceren van deze olie.

De productie van Arganolie wordt gecontroleerd door vrouwencoöperaties in Marokko. Door middel van eerlijke handel biedt Arganolie de Berber-vrouwen een betrouwbare bron van inkomsten, een middel om hun financiële onafhankelijkheid te verbeteren en de handen opent een betere toegang tot gezondheidszorg en onderwijs.

Over de Arganboomarganboom

De Argan boom (Argania Spinosa) kan alleen in het zuidwesten van Marokko worden gevonden. Dat maakt het een van de zeldzaamste ter wereld. De boom is zeer bestand en kan tot 150 tot 200 jaar leven. De wortels groeien diep op zoek naar water en dit helpt de grond tegen zware regen te behouden, erosie te voorkomen en het voorschot van de woestijn te beperken. 

Arganbomen spelen een belangrijke rol bij het behoud van het ecologische evenwicht evenals de economische situatie van de bevolking en in 1999 heeft UNESCO de Arganboom toegevoegd aan de World Heritage List. 

Wat zit er in Arganolie?

De pure, natuurlijke olie regenereert de huid door de vitale functies van de huidcellen opnieuw op te starten. Het helpt om de celstructuur van je huid te vernieuwen en zorgt voor meer elasticiteit. Waar dat aan te danken is?

Arganolie bestaat voor 80% uit onverzadigde essentiële vetzuren. De meest voorkomende zijn omega 9 (oliezuur) en omega 6 (linolzuur). Essentiële vetzuren beschermen cellulaire integriteit en beïnvloeden het vochtgehalte van de huidcel. Hierdoor helpt deze olie de huid om onnodig vochtverlies te voorkomen. Ook helpen de vetzuren de tekenen van vroegtijdige huidveroudering  te bestrijden. 

Ook is deze weldadige oliesoort uitzonderlijk rijk aan natuurlijke tocoferolen (vitamine E) en eiwitten met een hoog moleculair gewicht. Vitamine E beschermt de in vet oplosbare vitaminen en essentiële vetzuren. De eiwitten met hoog moleculair gewicht construeren een netwerk van moleculen met een direct verstevigend effect.

Kies voor de beste kwaliteit

Arganolie zijn natuurlijke producten en dat is de kracht van haar werking. Arganolie doet voor je huid wat gezonde voeding voor je lichaam doet. Eén avond gezond eten is niet hetzelfde als structureel gezond leven. Zo is het voor je huid ook niet voldoende om het één keer goed te voeden. Voor een blijvend gezonde en gave huid is het nodig om arganolie dagelijks te gebruiken. Wil je blacksoap en arganolie opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsritueel? Ga dan altijd voor de beste kwaliteit.

4.625 1 1 1 1 1 Rating 4.63 (8 Votes)

Copyright © 2018 PURE NATURALS® . All Rights Reserved.