10.000+ Bestellingen  •  Beoordeeld met een 9.1 review

Arganolie beschermt je huid tegen uitdroging

Argan beschermt de huid

Een gezonde barrièrefunctie van uw huid is van vitaal belang voor het behoud van een goede niveau van hydratatie. Vochtverlies vanuit de huid door verdamping is groter wanneer de huid barrière functie wordt verstoord door onder andere schade veroorzaakt door milieuverontreiniging, UV-straling en stress.

Hoe herken je een droge huid?

Het is niet moeilijk om een droge huid te herkennen. Huid met een tekort aan vocht heeft namelijk een aantal typische kenmerken die op iedere leeftijd voor kunnen komen.

  • Een Strak Gevoel

Een droge huid komt eigenlijk gewoon iets tekort: water. Dit betekent dat je huid minder goed kan functioneren en daardoor ook minder flexibel wordt. Hierdoor hebben veel mensen het gevoel dat hun huid ontzettend strak staat, want deze kan minder goed meebewegen.

  • Schilfertjes

Bij een erg droge huid kan het zijn dat je last krijgt van kleine witte schilfertjes op je voorhoofd of wangen. Eigenlijk zijn deze schilfers kleine barstjes in je huid. Een droge huid krimpt namelijk en kan gemakkelijk breken, waardoor je last krijgt van deze schilfertjes.

  • Meer Rimpels en Fijne Lijntjes

 Je huid heeft water nodig om extra volume en soepelheid te krijgen. Heb je een uitgedroogde huid? Dan zullen er eerder rimpels en fijne lijntjes ontstaan doordat de huid te slap of stug is.

 

  • Een Vette Huid

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar mensen met een droge huid hebben ook vaak last van vette plekjes op hun gezicht. Dit komt doordat de huid de balans wil herstellen door juist ontzettend veel olie aan te maken. Het resultaat is een glanzend voorhoofd terwijl de rest van je huid droog aanvoelt.

  • Rode Vlekjes

Rode vlekjes in je huid zijn een teken van irritatie. Wanneer je huid te weinig vocht krijgt, kan deze ook minder goed tegen irriterende producten en stoffen uit je omgeving. Daarom hebben mensen met een droge huid vaak last van rode vlekjes. De symptomen van een droge huid kunnen op iedere leeftijd verschillen. Het is dus belangrijk om in de gaten te houden hoe jouw huid verandert wanneer je ouder wordt.

De oorzaken van een Droge Huid

Wanneer je een gezonde huid hebt, wordt deze beschermd door een laagje lipiden. Dit is een vettig stofje dat je huid verzorgt, maar ook beschermt tegen schadelijke stoffen. Dit laagje kan om verschillende redenen verdwijnen, waardoor je last krijgt van een droge huid.

Het verdwijnen van het laagje lipiden wordt meestal veroorzaakt door iets van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan schadelijke stoffen in verzorgingsproducten of in de lucht. Deze halen het beschermende laagje langzaam maar zeker weg. Daarnaast kan het laagje ook verdwijnen door een probleem aan de binnenkant van je lichaam. Er kan sprake zijn van een ziekte, maar ook hormoonschommelingen zorgen ervoor dat de lipiden worden afgebroken.

De oorzaak van droge huid is voor iedereen anders, maar er zijn wel een aantal oorzaken die veel voorkomen. Houd deze dus in de gaten om je huid zo gezond mogelijk te houden.

De Droge Huid Herstellen met Arganolie

Ben je op zoek naar een goede en natuurlijke moisturizer? Dan kan arganolie een goede optie voor je zijn. Deze olie is namelijk helemaal natuurlijk en is bovendien ontzettend goed in het herstellen van de natuurlijke oliën in je huid. Arganolie wordt gewonnen uit de arganboom, een boom die alleen maar in het zuidwesten van Marokko groeit. De olie wordt ook wel vloeibaar goud genoemd, want het helpt tegen allerlei veel voorkomende huidproblemen. Je kunt arganolie dus ook gebruiken wanneer je een droge huid hebt.

Studies hebben aangetoond dat het vermogen van de bovenste huidlagen om vochtverlies tegen te gaan afhangt van de aanwezigheid van essentiële vetzuren. Deze essentiële vetzuren zijn waterbindend en verbeteren de barrière van de huid om transdermaal vochtverlies te beperken. Ook helpen deze vetzuren de talgproductie te reguleren. Talg is de natuurlijke huideigen olie. Haar voornaamste doel van talg is uw huid waterdicht maken en te beschermen tegen uitdroging.

Arganolie is gewoon te gebruiken als een normale moisturizer. Breng een paar druppels aan op je handen, wrijf ze samen en verdeel de olie vervolgens over je gezicht. De olie werkt het beste wanneer je het aanbrengt op een natte huid.

Kies voor de beste kwaliteit

Arganolie is een natuurlijk producten en dat is de kracht van haar werking. Arganolie doet voor je huid wat gezonde voeding voor je lichaam doet. Eén avond gezond eten is niet hetzelfde als structureel gezond leven. Zo is het voor je huid ook niet voldoende om het één keer goed te voeden. Voor een blijvend gezonde en gave huid is het nodig om arganolie dagelijks te gebruiken. Wil je blacksoap en arganolie opnemen in je dagelijkse huidverzorgingsritueel? Ga dan altijd voor de beste kwaliteit.

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (5 Votes)

Copyright © 2018 PURE NATURALS® . All Rights Reserved.