Arganolie beschermt je huid tegen uitdroging

Geplaatst op Geef een reactie
arganolie huid

Een gezonde barrièrefunctie van uw huid is van vitaal belang voor het behoud van een goede niveau van hydratatie. Vochtverlies vanuit de huid door verdamping is groter wanneer de huid barrière functie wordt verstoord door onder andere schade veroorzaakt door milieuverontreiniging, UV-straling en stress.

Verder lezen Arganolie beschermt je huid tegen uitdroging

Waar komt Arganolie vandaan?

Geplaatst op Geef een reactie
Argan olie herkomst

Arganolie komt uit de noten van de Arganboom. De laatste zijn met de hand gekraakt en het zaad geëxtraheerd en gemalen in pasta olie. Het wordt traditioneel gemaakt door lokale Berber-vrouwen die in coöperaties werken en het kan ongeveer 30 kg Argan Noten en 10 tot 12 uur werken om slechts 1 liter olie te produceren.

Verder lezen Waar komt Arganolie vandaan?

Verminder huidirritaties met arganolie

Geplaatst op Geef een reactie
Argan olie bij huidirritatie

Er zijn heel veel verschillende soorten huidaandoeningen, huidirritaties of huidallergieën. De bekendste hiervan zijn: eczeem, psoriasis en acne. Huidirritatie is natuurlijk heel vervelend, het kan jeuken en soms schaam je je voor de plekken. 

Verder lezen Verminder huidirritaties met arganolie

Nooit meer droge handen en voeten

Geplaatst op Geef een reactie
arganolie voor je nagels

Je handen gebruik je de hele dag door: om te typen, schrijven, afwassen, koken… Ja, waarvoor eigenlijk niet? Ook worden ze dag in, dag uit blootgesteld aan onder andere water, schoonmaakmiddelen en weer en wind. Je voeten zitten ingepakt in sokken en schoenen. Niet zo gek dat dit een van de eerste lichaamsdelen zijn die te maken krijgen met droogte. 100% natuurlijke, effectieve arganolie biedt uitkomst en maakt de droge huid van handen en voeten weer zacht en gehydrateerd. Verder lezen Nooit meer droge handen en voeten

Voordelen van arganolie

Geplaatst op Geef een reactie

Arganolie is de nieuwste hype in Nederland. Ook in de praktijk wordt arganolie bij massages gebruikt. Maar wat is het precies? Arganolie is een schaarse olie die wordt geperst uit de pitten van de Arganboom. De olie heeft een unieke samenstelling die haar geschikt maakt voor zowel cosmetisch als culinair gebruik. Dankzij een brede variatie aan werkzame stoffen werkt Arganolie intensief verzorgend voor huid, haar en nagels. Verder lezen Voordelen van arganolie